Een man kijkt naar de Lintage Guitars webshop.

Online gitaar kopen? Waar je op moet letten wanneer je online een gitaar koopt

Een gitaar kopen kun je tegenwoordig natuurlijk gemakkelijk online doen, maar online een gitaar kopen kan soms wel lastig zijn. Je kunt hem namelijk niet even zelf vasthouden of zelf gitaar spelen in de winkel. Er zijn daarom een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je online een gitaar gaat aanschaffen.

1. Kijk goed naar de foto’s

Bij het kopen van een gitaar gaat het er vaak ook om hoe deze eruit ziet. Verkopers laten soms alleen standaard foto’s zien die geen goede indruk geven van waar jouw gitaar op zal lijken. De houtnerf kan bijvoorbeeld tegenvallen. Let er goed op dat de gitaar vanuit verschillende hoeken is gefotografeerd, zodat je een goede indruk krijgt.

2. De specificaties

Denk hierbij aan bijvoorbeeld de houtsoorten, de lengte van de hals en de ronding van de hals. Deze dingen bij elkaar hebben invloed op hoe een gitaar voelt, klinkt en speelt. Weet van tevoren goed wat je fijn en minder fijn vindt. Als je online een gitaar koopt, is een lijst met specificaties handig. Ik heb ervoor gekozen om de specificaties onder de knop "Add to cart" te zetten, daardoor is het voor bezoekers van mijn website makkelijker om een gitaar te selecteren op merk, prijs, model of andere opties.

3. Durf te vragen!

Het bekijken van foto's, specificaties en zelfs video's kan je een idee geven van een gitaar, maar voordat je online tot aankoop overgaat, is het belangrijk om vragen te durven stellen. Misschien speel je voornamelijk akkoorden met een plectrum en heb je een stevige aanslag. Hoe klinkt de gitaar dan? Of tokkel je meer? Zorg ervoor dat je een persoonlijke indruk krijgt van de gitaar voordat je beslist. Overweeg je de aanschaf van een tweedehands gitaar? Vraag dan naar de geschiedenis ervan. Welke extra's worden meegeleverd, zoals een koffer, tas, gitaarband, stickers of kabels? Dit alles kan helpen om te bepalen of de gitaar bij je past. 

4. Verkoop je oude gitaar/ muziekinstrument

Het is mogelijk om je oude gitaar/ muziekinstrument bij Lintage Guitars te verkopen. Je stuurt ons een WhatsApp bericht met daarin minimaal vijf foto’s, inclusief het logo van het muziekinstrument. Daarna ontvang je onmiddellijk een vrijblijvend bod. Ben je akkoord? Dan kunnen we de transactie snel afronden! Bepaal vervolgens zelf of je het muziekinstrument naar ons wil versturen of laten ophalen (€0,29 per KM)

Stuur ons een WhatsApp bericht via deze link! 

5. Laat je gitaar afstellen

Heb je online een gitaar gevonden die je wil bestellen? Laat deze altijd afstellen! Sommige gitaren zijn standaard goed afgesteld, maar dat zijn ze zeker niet allemaal. Bovendien ondergaan gitaren altijd enige verandering. Een goede afstelling kan het verschil maken tussen een goede gitaar en een fantastisch instrument. 

6. Goed verzenden

Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat een gitaar goed wordt ingepakt, voordat deze wordt verzonden. Informeer hiernaar bij de verkoper en vraag naar eventuele extra kosten, de vervoerder en een track & trace code. Bij Lintage Guitars kun je ervan uitgaan dat jouw gitaar goed wordt verpakt, om schade te voorkomen! Daarnaast verzenden we altijd gratis!

7. Betaal veilig

Als je een tweedehands gitaar koopt van een particulier, let dan extra goed op voor oplichting. Marktplaats biedt bijvoorbeeld extra services zoals 'Gelijk oversteken' om het risico te beperken. Bij online aankopen is veilig betalen meestal geen probleem. Sommige creditcardmaatschappijen bieden zelfs een gratis aankoopgarantie voor de eerste 30 dagen of langer. Als je er echt geen seconde slecht over wil slapen, kun je natuurlijk een gitaar bestellen bij Lintage Guitars!

8. Probeer hem uit

Nu je de gitaar eindelijk hebt, is het tijd om te spelen! Als de gitaar goed is afgesteld, hoef je er waarschijnlijk niet aan te sleutelen. Neem vooral de tijd om eraan te wennen. Mocht de gitaar toch niet bevallen, dan kun je deze na contact met de verkoper vaak retourneren. Meer informatie over retourneren bij Lintage Guitars vind je hier! 

Maak gebruik van deze tips, voordat je online een nieuwe gitaar gaat aanschaffen. Het kan je een hoop schelen door het direct goed te doen. Zie je het toch niet helemaal zitten om online je eerste gitaar te kopen? Bekijk dan dit blog! 
Terug naar blog