Hoe kan ik gitaar leren spelen? - Lintage Guitars

Hoe kan ik gitaar leren spelen? - Lintage Guitars

Wil je zelf gitaar leren spelen? Gitaar leren spelen kun je op elke leeftijd doen. Je moet blijven oefenen en oefenen en doe dit vooral met de liedjes die je leuk vindt. Om gitaar te spelen moet je natuurlijk eerst de juiste gitaar aanschaffen. Daarna is het tijd om te oefenen. Misschien is een proefles wel iets voor jou? 

Proefles

Je kunt het beste leren van iemand die het gitaarspelen al onder de knie heeft. Stuur een berichtje via deze WhatsApp link om je aan te melden voor een proefles. We gaan samen aan de slag om jouw gitaarskills te verbeteren!

Dagelijks oefenen

Het geheim van gitaar leren spelen is oefenen! Het is beter om elke dag kort te oefenen dan één keer per week lang achter elkaar. Probeer daarom dagelijks 20 minuten gitaar te spelen. Kies ook de liedjes die jij echt leuk vindt, dan blijf je langer gemotiveerd om te blijven oefenen.

Snaren van de gitaar stemmen

Wanneer je een gitaar hebt gekocht, moet je deze eerst afstemmen. Daarnaast moet je weten welke snaar waar zit. Van boven naar beneden zijn dit de snaren van een gitaar:
E
A
D
G
B
E

Je kunt dit makkelijk onthouden door het ezelsbruggetje “een aap die geen banaan eet”.

Gitaar vasthouden

Wat is een gitaar akkoord? Een akkoord is een combinatie van snaren die je tegelijk indrukt en aanslaat. Hier zijn enkele basis akkoorden:

  • A Akkoord gitaar: Wijsvinger op de D-snaar (2e vakje), middelvinger op de G-snaar (2e vakje), ringvinger op de B-snaar (2e vakje).
  • D Akkoord gitaar: Wijsvinger op de G-snaar (2e vakje), middelvinger op de E-snaar (2e vakje), ringvinger op de B-snaar (3e vakje).
  • G Akkoord gitaar: Ringvinger op de E-snaar (3e vakje), wijsvinger op de A-snaar (2e vakje), middelvinger op de E-snaar (3e vakje).
  • E Akkoord gitaar: Middelvinger op de A-snaar (2e vakje), ringvinger op de D-snaar (2e vakje), wijsvinger op de G-snaar (1e vakje).

Slag van de Gitaar

De slag is het ritme waarmee je de snaren aanslaat. Oefen bijvoorbeeld met de slag: "Down – down – up – up – down – up". Dit ritme herhaal je continu en kan je gebruiken voor veel liedjes.

Start met de eenvoudige liedjes en de nummers die jij leuk vindt, om het extra leuk voor jezelf te maken.

Benieuwd naar onze startersets? Bekijk hier ons aanbod aan gitaren startersets!

Back to blog