Wat heb ik, naast een gitaar, nodig als ik begin met gitaarspelen?

Wat heb ik, naast een gitaar, nodig als ik begin met gitaarspelen?

Overweeg je om een gitaar te kopen? Naast de gitaar zelf zijn er nog enkele andere items die je nodig hebt en belangrijke zaken die je moet weten, voordat je er een aanschaft. Hieronder staan een aantal items die je goed kunnen helpen bij het leren van gitaar spelen.

  1. Een gitaarhoes (of gitaarkoffer): Dit is handig voor het vervoeren van je gitaar en beschermt het tegen beschadigingen. Een gitaarhoes is over het algemeen goedkoper dan een koffer en gemakkelijker te dragen.

  2. Een muziekstandaard: Je hebt een muziekstandaard nodig om je lesboek of bladmuziek op te plaatsen, zodat je het goed voor je kunt zien tijdens het spelen.

  3. Een lesboek / gitaarmethode: Voordat je begint met lessen, wordt besproken welk lesmateriaal je nodig hebt. Een goed lesboek kan je helpen bij het leren van de basisprincipes van gitaarspelen.

  4. Een voetenbankje: Een voetenbankje kan handig zijn tijdens het spelen, maar dit is afhankelijk van het soort les dat je volgt en het type gitaar dat je bespeelt.

  5. Een capo: Een capo is handig als je akkoorden speelt en kan helpen bij het veranderen van toonsoorten zonder complexe akkoorden te hoeven spelen. Bijvoorbeeld, als je het C akkoord speelt en je gebruikt een capo, kun je eenvoudig de toonhoogte veranderen, zonder nieuwe grepen te hoeven leren.

  6. Iets om je gitaar te stemmen: Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals een stemapparaatje, een stemfluitje, een stemvork, of zelfs een app op je mobiele telefoon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je gitaar grofweg goed gestemd is voordat je begint met stemmen, om schade aan de snaren te voorkomen. Een stemapparaatje kan hierbij goed helpen. Zorg ervoor dat je gitaar goed gestemd is voordat je begint met spelen, en vraag indien nodig om hulp bij het stemmen, vooral bij nieuwe snaren die nog moeten settelen. Bekijk dit blog voor tips om je gitaar online te stemmen! 

  7. Een gitaarstandaard: Dit is essentieel om je gitaar veilig en gemakkelijk bereikbaar te houden wanneer je niet speelt. Een goede gitaarstandaard beschermt je gitaar tegen vallen en andere beschadigingen.

Akkoordenschema


Als je gitaar akkoorden wilt leren spelen, is het nuttig om een akkoordenschema voor je gitaar bij de hand te hebben. Dit helpt je om snel en makkelijk de verschillende akkoorden te leren en te onthouden. Het volgen van een plan en regelmatig oefenen met je akkoordenschema zal je helpen om snel vooruitgang te boeken. Hoe je een akkoordenschema moet lezen, lees je hier!


Door deze accessoires en hulpmiddelen te gebruiken, zul je beter voorbereid zijn om gitaar te leren spelen en je vaardigheden te ontwikkelen. Onthoud dat oefenen en het onderhouden van je gitaar, zoals regelmatig stemmen en het vervangen van snaren, belangrijk zijn voor je muzikale groei. Weet je nog niet goed welke gitaar je moet aanschaffen om gitaar te leren spelen? Bekijk dan dit blog! 


Wil je graag gitaar leren spelen? Stuur een berichtje via deze WhatsApp link om je aan te melden voor een proefles.

Zurück zum Blog