Een gitaar reparatie van Lintage Guitars.

Heeft mijn gitaar reparatie nodig?

Gitaren kunnen ontzettend lang mee gaan. Soms gaan ze zelfs een leven lang mee, maar het kan voorkomen dat jouw gitaar reparatie nodig heeft. Ga je dan een nieuwe gitaar kopen? Of kies je voor een gitaar reparatie service? Bij Lintage Guitars bieden we professionele gitaarreparaties en onderhoudsdiensten aan voor alle soorten gitaren. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat jouw instrument weer als nieuw klinkt en speelt. Klik hier voor meer informatie! 


Heeft mijn gitaar reparatie nodig?

Vanuit economisch oogpunt zijn er enkele belangrijke overwegingen. Ten eerste zal je gitaar in de meeste gevallen niet in waarde stijgen door reparaties of upgrades. Bij reparaties is dat duidelijk: kopers verwachten een goed werkend instrument en zien reparaties als noodzakelijk onderhoud, niet als waardeverhogend. 


Bij gitaar upgrades zal de waarde van de gitaar meestal ook niet toenemen. Het is vaak makkelijker om een gitaar in originele staat te verkopen, omdat kopers meer vertrouwen hebben in de oorspronkelijke specificaties van de fabrikant, dan in onbekende upgrades. Daarom raden we aan om de originele onderdelen te bewaren, zodat je de gitaar in originele staat kunt verkopen en je de upgrade-onderdelen apart kunt verkopen. 

Als je wilt weten of een reparatie of upgrade economisch zinvol is, kun je altijd een berichtje sturen via deze WhatsApp link. Wij hebben goed inzicht in de marktwaarde van je geplande gitaar reparatie/ upgrade. Gelukkig draait het niet alleen om de economische kant. Als je niet van plan bent je gitaar snel te verkopen, maar je hem zelf wil blijven gebruiken, is het belangrijkste dat jij de upgrades of reparaties de moeite waard vindt.

Zelf je gitaar repareren

Het is ook mogelijk om zelf je gitaar te repareren, maar daarvoor heb je het juiste gereedschap nodig. Het gebruik van ongeschikt gereedschap kan namelijk onnodige schade veroorzaken.

Als je geen ervaring hebt, is het niet verstandig om zelf te proberen een breuk of beschadiging te herstellen. Dit kan de reparatie namelijk duurder maken, als je dit professioneel wil laten doen. Een verse breuk is makkelijker te repareren, terwijl een al eerder gelijmde breuk veel ingewikkelder is om te herstellen.

Heb je nog tips nodig voor het stemmen van jouw gitaar? Klik hier!

Zurück zum Blog